Nogomet
12

Bundesliga: HSV poražen od Eintrachta, Spahić odigrao 55 minuta

Piše: D. B.
U prvoj utakmici 8. kola njemačke Bundeslige HSV je ugostio ekipu Eintrachta iz Frankfurta. Gosti su pobijedili rezultatom 3:0.

Na utakmici prvi su zaprijetili gosti preko Fabiana u 33. minuti, čiji je udarac s dvadesetak metara završio nekoliko centimetara iznad prečke gola HSV-a. Samo dvije minute kasnije se mreža domaćih ipak zatresla, autogol je postigao Holtby, a Eintracht poveo 1:0. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

Situacija za HSV se dodatno zakomplikovala u nastavku utakmice, tačnije u 57. minuti, kada je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Diekmeier. Ekipa Eintrachta je igrača više na terenu iskoristila u 61. minuti, Tarashaj je postigao pogodak i povisio vodstvo svog tima na 2:0.

Mogli su gosti do trećeg gola u 64. minuti da je Fabian bio precizniji, no, lopta je završila pored lijeve stative gola HSV-a. Četiri minute kasnije se u šansi našao i Seferović, ali je ovog puta odbranio Adler. Ipak, golman HSV-a nije mogao zaustaviti Seferovića u 69. minuti, koji je pogodio za 3:0 u korist Eintrachta poslije asistencije Fabiana.

HSV je bio blizu počasnom golu u 79. minuti, ali je udarac Lasogge završio pored stative.

Mreža domaćih se zatresla u 88. minuti kada je pogodak Gaćinovića poništen zbog ofsajda, pa promjene rezultata nije bilo, ostalo je 3:0 za goste iz Frankfurta.

Bh. reprezentativac Emir Spahić odigrao je 55 minuta za HSV.

Eintracht je četvrti na tabeli sa 14 bodova, a HSV pretposljednji sedamnaesti sa samo dva osvojena boda.

Tabela: