Nogomet
7

Bundesliga: Borussenderby pripao Dortmundu, Hajrović se povrijedio u trijumfu Werdera

Piše: E. B.
Foto: EPA
Dortmund - Gladbach (Foto: EPA)
U pet današnjih utakmica 13. kola njemačke Bundeslige postignuto je ukupno 19 golova, a derbi kola igrao se u Dortmundu gdje su se sastale dvije Borussije.

Na Signal Iduna Parku u Dormundu igran je Borussenderby, a domaćin je slavio sa visokih 4:1 nakon preokreta. Gosti iz Gladbacha su poveli u 6. minuti preko Raffaela, ali je već u narednoj minuti Reus asistirao Aubameyangu koji izjednačava na 1:1.

Već u 15. minuti Dortmund je poveo, kada je Piszczek pogodio na Bartrinu asistenciju. U drugom poluvremenu Milioneri su u razmaku od samo četiri minute postigli još dva gola i ovjerili pobjedu, a strijelci su bili Dembele u 64. i Aubameyang u 68. minuti susreta.


Werder je u Bremenu savladao Ingolstadt rezultatom 2:1. Domaćin je poveo u 24. minuti kada je pogodio Kruse, a gosti su izjednačili u 58. minuti preko Suttnera. Tri boda domaćoj ekipi donio je Bartels u 76. minuti. Izet Hajrović je u igru ušao u 74. minuti umjesto Krusea, a igru je zbog povrede napustio u 89. minuti kada ga je zamijenio Gebre Selassie.

Hoffenheim je savladao Köln sa 4:0 golovima Wagnera (8., 67.), Toljana (39.) i Utha (89.). Ermin Bičakčić je susret odgledao sa klupe za rezervne igrače domaće ekipe.

Hertha je slavila u Wolfsburg rezultaotm 3:2. Golove za domaćina su postigli Mayoral u 12. i Seguin u 18. minuti, a za goste Plattenhardt u 16., Esswein u 69. i Kalou u 90. minuti iz penala. U redovima ekipe iz Berlina zbog crvenog kartona iz prošlog kola nije bilo Vedada Ibiševića.

Bayer je u Leverkusnu remizirao sa Freiburgom odigravši 1:1 (Calhanoglou 60. - Haberer 30.). Dinaćin je mogao doći do pobjede u 88. minuti, no Chicharito je promašio penal, tačnije Schwolow mu ga je odbranio.