Nogomet
18

Bundesliga: Aubameyang potopio Spahićev HSV, Bayern kiksao protiv Hoffenheima

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U današnjim utakmicama desetog kola undeslige Borussija je sa ubjedljivih 5:2 slavila u Hamburgu, dok je Bayern kiksao kući protiv Hoffenheima (1:1).

Borussia je gostovala kod HSV-a, a iako je domaćin igrao sa pet igrača u odbrani predvođenim Emirom Spahićem primio je pet komada.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada je hat-trick postigao Aubameyang. Gabonac je pogodio Adlerovu mrežu u 4., 23. i 27. minuti. Na početku drugog poluvremena Aubameyang je pogodio i u 48. minuti, a HSV je smanjio preko Mullera sedam minuta kasnije. Dembele je na 5:1 povećao u 76. minuti, a konačnih 2:5 postavio je Muller svojim drugim golom u 81. minuti meča.

Bayern je kiksao u Minhenu odigravši 1:1 sa Hoffenheimom. Gosti su poveli u 16. minuti kada je pogodio Demirbay, a u 34. minuti Bayern je izjednačio autogolom Zubera. Bavarci su do pobjede mogli u 87. minuti, no Hummels je pogodio stativu. Još jednom stativa se zatresla u 90+2. minuti kada Muller nije imao sreće. Ermin Bičakčić je igrao drugo poluvrijeme u redovima gostiju.

Bayer je u Leverkusenu sa 3:2 savladao Darmstadt. Calhanoglu je doveo domaćina u vodstvo u 32. minuti, Čolak je izjednačio u 47. minuti, a potom su za Bayer pogodili Brandt u 56. i Aranguiz u 69. minuti. Posljedni gol na meču postigao je Mario Vrančić u 85. minuti. Povremeni reprezentativac BiH je u igru ušao deset minuta ranije.

Wolfsburg je golovima Gomeza (41., 53.) i Rodrigueza (85.) sa 3:0 savladao Freiburg, dok su trijumf Augsburgu u Ingolstadtu od 2:0 donijeli Bobadilla u 86. i Altintop u 90. minuti.