Novinari nisu štedjeli tim iz Sofije
13

Bugarski mediji: Kraj još jedne sramotne ere Levskog

Klix.ba
OKo 300 navijača Levskog prisustvovalo je utakmici na Koševu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
OKo 300 navijača Levskog prisustvovalo je utakmici na Koševu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bugarski mediji jutros nisu štedjeli igrače i stručni štab Levskog, koji je sinoć završio svoj ovosezonski put u Evropu zahvaljujući odličnoj igri Sarajeva, bh. predstavnika u Evropskoj ligi.

Levski je totalno razočarao i učinio bugarski nogomet još manje vrijednim. Sarajevo ih je porazilo rezultatom 3:1 na stadionu Asim Ferhatović Hase, potpuno zasluženo. Drugu godinu zarednom, 26-struki prvaci Bugarske završavaju svoj evropski put u drugom pretkolu prije augusta. Tim Levskog, osim pojedinih igrača, na terenu ništa nije pokazao, piše portal sportal.bg.

Utakmica je odigrana pred 15.000 hiljada navijača sarajevskog tima i 300 navijača Levskog, koji su na stadion ušli u devetoj minuti utakmice. Već u 14. minuti, bugarski tim je bio eliminisan iz evropskih takmičenja, zahvaljujući golovima Saida Husejinovića i Asmira Suljića.

Do kraja, Levski je uspio smanjiti rezultat golom iz penala, ali je Husejinović ponovo postigao gol, što je bio i krajnji rezultat utakmice. Trener Iliev će morati napraviti novi tim, koji će vratiti osmijeh navijačima Plavih iz Sofije, piše sportal.bg. I sam Iliev je nakon utakmice priznao kako se igrači u svlačionici nisu mogli pogledati u oči.

"Igrači protivničkog tima pokazali su više želje i volje za pobjedom. Problemi koje imamo između igrača traju godinama", kazao je strateg Levskog nakon sinoćnjeg poraza.

Sličnog misle i ostali mediji koji nisu štedjeli riječi da opišu katastrofalnu igru Levskog.