Sada je sve moguće
3

Buffon: Španci, hvala vam!

Totalsport
Gianluigi Buffon slavi prolazak svog tima u četvrtfinale (Foto: AFP)
Gianluigi Buffon slavi prolazak svog tima u četvrtfinale (Foto: AFP)
Talijani su na kraju grupe C zajedno sa Špancima mogli slaviti. Idu zajedno prema četvrtfinalu Evropskog prvenstva nakon što je Španija pobijedila Hrvatsku 1-0, a Italija Irsku 2-0.

"Španci, hvala vam!", nije krio oduševljenje golman Italije Gianluigi Buffon, koji se prije nekoliko dana itekako bojao da će morati proživjeti u svojoj karijeri još jedno ispadanje s ovog takmičenja nakon 2-2 rezultata njihovih suparnika (op.a. kao 2004. godine na EP u Portugalu).

"Naravno da smo spominjali takvo što, jer smo to proživjeli za razliku od ostalih. No, očekivao sam pobjedu Španaca. Očekivao sam da će držati loptu i da neće biti jurnjave", kazao je Buffon i dodao:

"Naš najmanji cilj je bio prolaz grupe. Sada je sve otvoreno i stvarno je sve moguće. U jednoj utakmici se čuda dogode, tako da razmišljamo o jako dalekom putu na ovom Euru".

O utakmici s Ircima je rekao:

"Je, bila su dva opasna šuta Iraca koje su izveli njihovi igrači sredine terena. No, opet, objektivno, bili smo bolji i zaslužili smo pobjedu. Posebno mi je drago što su golove postigli Cassano i Balotelli. Njima će to mnogo značiti za nastavak Eura".