Već napravili čudesan rezultat
16

Buffon: Sljedeći cilj je osvajanje Lige prvaka

Totalsport
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
Golman novog talijanskog nogometnog prvaka Juventusa Gianluigi Buffon nakon osvajanja Scudetta kao novi izazov najavljuje pohod na osvajanje Lige prvaka, doduše ne odmah u idućoj sezoni.

Iskusni talijanski golman smatra kako bi se u Juventusu trebali u narednim sezonama fokusirati na lov na treći naslov evropskog prvaka u klupskoj povijesti.

"Moja je želja da iduće sezone budemo konkurentna ekipa u Ligi prvaka. To mora biti naš cilj. Nismo osvojili LP 16 godina (od 1996. godine op.a.), iako mislim da u ovom kadru kojeg sada imamo još nema dovoljno kvalitete da napadnemo taj trofej odmah naredne sezone. To bi bilo previše za tražiti od igrača koji su osvajanjem Serije A već napravili čudesan rezultat", izjavila je "jedinica" Juventusa za Tuttosport.

"Ovoj su ekipi potrebna dva-tri prava pojačanja kako bi vratili respekt nogometne Evrope i ponovo postali prepoznatljivi kao veliki klub. Na koncu, Real Madrid je potrošio nekih 800 miliona eura u zadnjih par sezona, a još nije osvojio Ligu prvaka", poručio je Buffon.

Torinsku "staru damu" ove sezone još očekuje dvoboj zadnjeg prvenstvenog kola s Atalantom, te 20. maja finale Copa Italije protiv Napolija.