Marcelo Lippi
0

"Buffon se ne smije prodavati, on je ikona Juventusa"

Totalsport
U torinskom Juventusu se i dalje bore ne bi li ove sezone, kroz Seriju A, izborili nastup u Ligi prvaka. Kao utješna nagrada stoji proboj u Evropsku ligu, makar takav rezultat nikoga u Torinu sigurno neće zadovoljiti.

To hvatanje Lige prvaka je sve dalje, budući da je Juventus trenutno za četvrtim mjestom (Lazijom) zaostaje čak osam bodova. Uz to, pitanje je i kakva će se ekipa okupiti za iduću sezonu. Jedan od onih kraj čijeg imena stoji upitnik je i Gianluigi Buffon, ponajbolji svjetski golman posljednjih deset godina. Uprkos njegove 33 godine mnogi najjači klubovi Evrope su zainteresirani za njega, te postoji mogućnost njegove prodaje.

Marcello Lippi, nekada uspješni trener Juventusa, koji je negirao bilo kakvu mogućnost da se vrati na klupu popularne "stare dame" je, pak, odlučio dati svoj stav o Buffonu.

"Juventus ne smije prodavati Buffona. Uz dužno poštovanje Storariju i svim drugim golmanima Juventusa, no Buffon je ikona. Kada imate zvijezdu u ekipi onda se ona ne prodaje, već se oko nje stvara tim. Buffon je vođa, pobjednik i zvijezda, pa se nadam da će mu u klubu i dalje vjerovati. Moraju to napraviti za svoju dobrobit", rekao je Lippi.

Nakon povrede na Svjetskom prvenstvu, gdje je Italiju vodio baš Lippi, kod Buffona je ipak primjetan pad forme, na što je utjecala i duga pauza zbog oporavka.