Nogomet
10

Buffon: Saigrači su trebali više protestovati zbog Pjanićevog poništenog gola protiv Milana

Klix.ba
Gianluigi Buffon (Foto: EPA)
Gianluigi Buffon (Foto: EPA)
Golman Juventusa Gianlugi Buffon je izjavio da su njegovi saigrači trebali više protestovati nakon odluke sudije da poništi gol bh. reprezentativca Miralema Pjanića na utakmici protiv Milana..

Buffon je govorio o nedostatku protestovanja njegovih saigrača u situaciji kada je poništen Pjanićev gol dok je Milan vodio 1:0 na San Siru.

"Kad sam vidio da nakon našeg gola protestuje 18 igrača, nakon čega je poništen PJanićev gol, a da pri tome naših igrača nema oko sudije, bio sam uznemiren. Drago mi je što su naši igrači lijepo odgojeni, takav sam i ja, no, druga je stvar prihvatiti nešto u ovakvoj situaciji. Uvijek morate igrati s poštovanjem, no, nekad vas moraju čuti", izjavio je Buffon.

Juventus je lider Serije A i ima četiri boda više od drugoplasirane Rome, a takmičenje u Ligi prvaka nastavlja u srijedu protiv Lyona.

"Moramo poboljšati harmoniju i kvalitet naše igre ukoliko želimo postići nešto više. Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima, ali još uvijek ne u potpunosti, tek je oktobar. Do maja je preostalo sedam mjeseci, uvijek možemo biti bolji", završio je Buffon.