Nogomet
0

Buffon prvi put spomenuo mogućnost odlaska iz Juventusa

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon, izvrsni golman Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije, do sada je kontrirao svakoj vijesti koja ga je micala iz torinskog kluba. Ovoga je puta ponudio drugačiji odgovor na upit o njegovom mogućem transferu.

"Hoću li ostati Juventusov do kraja karijere ili otići? Nisam materijal za transfere, na 33-godišnjaku se novac teško može zaraditi. Kako bilo, mislim da imam još četiri ili pet sezona na visokom nivou. Niko me do sada nije kontaktirao, a otvori li se mogućnost prelaska o tome ću razgovarati s Giuseppeom Marottom (Juveov sportski direktor, op.a.)", kazao je Buffon.

Inače, Marotta već neko vrijeme pokušava Buffona nagovoriti na smanjenje plate kojom bi pomogao klubu olakšati teške dane. Takvih problema nema Roma koja je pred promjenom vlasnika nakon što je američki tajkun Thomas DiBenedetto najavio ulazak u klub. Buffonovo ime jedno je od onih koje bi novi gazda volio vidjeti u svojim redovima

"Iznimno je važno da neko poput njega, ekonomski jaka strana, uđe u talijanski nogomet", osvrnuo se na promjenu vlasničke strukture u rimskom klubu istaknuti talijanski reprezentativac.