Nogomet
66

Buffon pred susret s Romom: Džeko je najveća opasnost, trebao je vrijeme da se uklopi

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Golman Juventusa Gianluigi Buffon u razgovoru za italijanski Sky Sports govorio je o susretu s Romom protiv koje će njegov tim igrati naredne subote. Legendarni golman najveću opasnost vidi u Edinu Džeki.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 20:45 sati i igra se u Torinu u okviru 17. kola Serije A, a razlika između Juventusa i Rome iznosi četiri boda. Juventus ima 39 bodova, a Roma 35.

Tokom posljednjih nekoliko sezona, tačnije nakon pada Intera i Milana, najveći Juventusovi konkurenti u pohodima na osvajanje titula su Napoli i Roma. Napoli trenutno zaostaje za sedam bodova.

Buffon smatra da Roma ima sve kvalitete da osvoji Scudetto i biranim riječima govorio je o snazi Vučice, ali i Napolija. Kao najveću opasnost pred sudar sa Romom vidi kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadača Rome Edina Džeku koji je zajedno sa napadačom Intera Maurom Icardijem prvi strijelac lige sa 12 postignutih golova.

"Romi ne nedostaje ništa da bi pokušala osvojiti Scudetto. Ona me ne iznenađuje, zajedno sa Napolijem je napredovala tokom proteklih godina i njen projekt daje rezultate, a rad oba ta kluba učvrstio ih je na drugom i trećem mjestu. Džeko je najveća opasnost. Trebao je vrijeme da se uklopi u Spallettijeve šeme. Roma i Napoli su glavni rivali za titulu, očekivao sam ih na ovom nivou. Roma ima svoj identitet", kazao je Buffon.