Juventusov plan
0

Buffon i novac sele Riberyja u Torino

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AP)
Franck Ribery (Foto: AP)
Njemački mediji, pozivajući se na napise talijanskog dnevnika Leggo, tvrde da je Juventus spreman krenuti u pregovore koji bi trebali rezultirati odlaskom Francka Riberyja iz Münchena u Torino.

Ribery, koji je tokom ljetnih mjeseci bio meta mnogih evropskih nogometnih velikana, atraktivno je ime na tržištu, ali i igrač za kojeg će zainteresovani morati platiti veliku svotu novca. Malo koji klub može sebi priuštiti izdatke koji bi ga bacili na koljena pa se traže načini na koji tu cijenu sniziti.

U Juventusu su se dosjetili da bi u minhenski Bayern, uz novac, mogli proslijediti i skupocjenog i sjajnog golmana talijanske nogometne reprezentacije Gianluigija Buffona, te na taj način smanjiti ukupno novčanu vrijednost transfera.

Podsjetimo i da su za Riberyja interes pokazivali iz Barcelone, Real Madrida, Chelseaja i Manchester Cityja. Riječ je o klubovima koji ne bi trebali naići na finansijski problem požele li transfer, za koji se pretpostavlja da će vrijediti ne manje od 50 miliona eura, i ostvariti.