Nakon poništenog gola Milanu
0

Buffon: Gledao sam loptu, a ne gol liniju

Totalsport
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon
Dugo će se na Apeninima pričati o neopravdano poništenom pogotku Milanovog Sulleya Muntarija kada su domaćini u derbiju s Juventusom trebali otići na 2:0.

Muntari je u prvom poluvremenu kod vodstva aktuelnih prvaka 1:0, iz blizine glavom uputio loptu koja je evidentno prešla gol crtu, no brzo je reagirao golman Juventusa Gianluigi Buffon što je čini se zavaralo sudije Tagliaventa koji nije priznao pogodak.

"Gledao sam u loptu, a ne u gol crtu. Nisam u tom momentu shvatio da je lopta prešla crtu, a i da jesam ne bih potrčao da to sugeriram sudijama", izjavio je iskusni 34-godišnji golman i kapiten torinskog sastava za La Repubblicu.

"Ovaj bod i nastavak niza neporaženosti za nas je nešto posebno jer smo igrali protiv najvećeg rivala za Scudetto. Tokom utakmice prilagodili smo se stanju na terenu i parirali Milanu koji je iskazao veliku svježinu, lucidnost i tehničku kvalitetu. Oni su bili bolji u prvom poluvremenu i kontrolirali su igru, međutim nama je sigurno pripalo zadnjih 25 minuta", zaključio je Buffon.