Nogomet
16

Bučan osvojio titule s oba tima: Derbi odlučuje pitanje prvaka

Piše: Edin Isanović
Sead Bučan
Sead Bučan
U dugogodišnjoj historiji mnogo igrača je nastupalo za Bordo i Plavi tim, ali se Sead Bučan jedini može pohvaliti da je sa oba kluba stigao do naslova prvaka. Prvo je u bordo majici 2007. dotakao vrh, da bi 2010. to ponovio sa najljućim rivalom - Željezničarom.

"Velika čast je sa dva najveća bh. kluba osvojiti naslov prvaka. Biti jedini u dugogodišnjoj historiji je veliko priznanje za mene“, kaže za Klix.ba Bučan.

On dodaje kako će 101. gradski okršaj možda odlučiti pitanje prvaka.

"Trenutno je razlika devet bodova i ukoliko Željo pobijedi sve će biti gotovo. Svi igrači su svjesni šta im ova utakmica znači i dat će sve od sebe za pobjedu. S druge strane, Sarajevo će pokušati doći do povoljnog ishoda kako bi osiguralo Evropu i obradovalo svoje navijače", rekao je popularni Sejo.

Ovaj brzonogi nogometaš izdvojio je posebno jedan derbi.

"Mislim da je to bilo 2009. godine, kada sam nosio dres Želje i kada smo slavili na Grbavici 2:0. Tim sa Koševa je u to vrijeme bio puno bolji, ali smo lako pobijedili. To pokazuje da se u derbijima nikada ne zna i da to nije fraza. S obzirom na to da su oba kluba u dobroj poziciji pred predstojeći okršaj, vjerujem da će igrati rasterećeno i da će biti kvalitetna utakmica. Stvoreni su svi preduslovi za to", rekao je Bučan.

Nekadašnji igrač Sarajeva i Želje poželio je brz oporavak strategu koševskog tima.

"Od srca želim Musemiću da se što prije vrati na klupu i nastavi svoj posao. To je u ovom momentu najvažnije", zaključio je Bučan.