Nogomet
0

Bubamara pobjednik turnira u Friedricshafenu

Sarajevo-x.com
Na turniru koji je u povodu proslave 200 godina postojanja grada Friedricshafena, održan 2. i 3. jula ekipa Bubamare osvojila je prvo mjesto u kategoriji dječaka rođenih 1997 godine.

Turnir je organizovao TSG Ailingen a na turniru je nastupilo 10 ekipa iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Bubamara kao predstavnik Bosne i Hercegovine.

Ekipa Bubamare je odigrala ukupno šest utakmica od kojih su pobijedili u pet, a zabilježili su tek jedan poraz.

Fudbalska škola Bubamara ima od ranije uspostavljenu saradnju sa ovim klubom i prijateljskim gradom Friedricshafenom. Dječaci iz ovog kluba prošle godine su boravili u Sarajevu na tradicionalnom Bubamara kupu.

Tokom boravka u Friedricshafenu dječaci Bubamare posjetili su Muzej cepelina, jedan dan su uživali na bazenu, a jedan dan su išli na krstarenje Bodenskim jezerom. Sve u svemu, ovo je putovanje koje će dječacima ostati u sjećanju. Posebna zahvalnost za organizaciju boravka u Njemačkoj pripada gospođi Dajani Jungman iz uprave grada Friedricshafena koja je cijelo vrijeme boravka bila uz dječake Bubamare.

Za Bubamaru su igrali: Pozderović Benjamin, Nezić Irhad, Lelić Sanjin, Vasković Marko, Huseinović Suad,Smječanin Đan, Mustedanagić Zinedin, Majkić Davor, Kovačević Srđan, Mijatović Aleksandar, Antić Andreas, Antić Marsel, Franković Luka, Konjić Harun, Kozica Kenan, Hamzić Mirza. Treneri: Pulić Dževad i Džebo Edin.