Nogomet
121

Bruno Akrapović: Zauvijek ću pamtiti gol protiv Izraela, u petak ćemo pobijediti

Piše: D. B.
Bruno Akrapović
Bruno Akrapović
Bivši bh. reprezentativac Bruno Akrapović jedini je naš nogometaš koji je uspio postići gol Izraelu u ukupno tri odigrana međusobna susreta u kojima su dva puta slavili Izraelci, a jedna utakmica je završena neriješeno. S njim smo razgovarali o predstojećem kvalifikacijskom susretu BiH i Izraela.

"Siguran sam da su naši momci svjesni važnosti ove utakmice. Selektor Mehmed Baždarević je najvjerovatnije osmislio taktiku kojom će naša ekipa dominirati na terenu. Apsolutno sam uvjeren da ćemo dobiti ovu utakmicu", izjavio je Akrapović za portal Klix.ba.

Izrael ima dva poraza u nizu, a na našim Zmajevima je da iskoriste poljuljano samopouzdanje protivnika.

"Nakon dva poraza su nesigurni i to trebamo iskoristiti, ali ne trebamo napadati glavom bez obzira, jer sve reprezentacije danas znaju kontrolisati prostor i protivnika, pa tako i Izrael. Međutim, mi imamo mnogo kvalitetnih pojedinaca koje je izuzetno teško držati pod kontrolom", rekao je bivši bh. reprezentativac.

Slaba minutaža i forma pojedinih važnih reprezentativaca je činjenica, no, to ne mora biti otežavajuća okolnost za nas.

"Neigranje u klubu može biti problem, ali svaki naš reprezentativac mora pronaći motivaciju i odlučno maksimalno profesionalno odraditi utakmicu. Imamo igrače koji su dokazali svoj kvalitet i nadam se da će to pokazati i savladati Izrael", kazao je Akrapović.

On je jedini bh. reprezentativac koji je postigao gol Izraelu. Dogodilo se to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 11. oktobra 2000. godine u Tel Avivu. Izrael je pobijedio rezultatom 3:1, a gol za naš državni tim postigao je Akrapović s distance (1:04 u videu).

"Svoj gol protiv izraela ću zauvijek pamtiti. To je bio trenutak u kojem sam brzo odlučio i reagovao. Meni je taj pogodak izuzetno važan jer nisam bio igrač koji često pogađa. Mojoj sreći nije bilo kraja", prisjetio se bivši nogometaš.

Iako su Zmajevi u nezavidnoj poziciji u grupi B, Akrapović vjeruje da će na kraju izboriti plasman na EP.

"Vjerujem u plasman na Euro, a našim momcima i stručnom štabu želim mnogo sreće", završio je Akrapović.