Nogomet
0

Brotnjo - Sarajevo 0:2

NINA
Alen Avdić i Alen Škoro strijelci su za trinaestu pobjedu Sarajeva ove sezone. S nova tri boda osvojena u Čitluku ''bordo'' klub je ostao u igri za izlazak u pretkolo Kupa UEFA.

S druge strane, čitlučko Brotnjo se ovim porazom najvjerojatnije oprostilo od premijerligaškog društva, zbog čega trener Davor Juričić nije htio novinarima davati izjave na kraju utakmice.

U 5. minuti Novačić je nakon ubačaja Sikime pokušao ''izvući'' jedanaesterac, ali nije uspio – sudac Panić je pokazao da se igra nastavi.

Gosti su uzvratili u idućem napadu, kada Alen Škoro iz prve, ali neprecizno, šutira dubinsku loptu. Škoro i Pelak su u 16. minuti izradili finu akciju, no lopta se nakon Pelakova udarca odbila od nekoga u gužvi i došla do Avdića čiji udarac odlazi pored Markotićevih vrata. Samo minutu kasnije priliku su imali i Čitlučani.

Sikima je ubacio loptu s desne strane, a Novačić se najbolje snalazi u gužvi i u padu šutira, ali lopta odlazi pokraj vrata gostiju. To je ujedno bila i posljednja prilika domaću ekipu u prvom dijelu, jer su Sarajlije preuzele igru i relativno lako stvarali prilike za pogodak. Tako je u 20. minuti Avdić fino prošao po desnoj strani i asistirao Škori koji šutira traljavo, lopta se od protivničkog igrača odbila do Pelaka čiji je udarac također bio loš.

Bolju igru Sarajevo je kapitaliziralo u 28. minuti. Repuh uzima jednu loptu na centru, prolazi po desnoj strani i centrira, a Avdić u punom trku glavom šutira loptu koja se od lijeve stative odbija iza leđa nemoćnog vratara Brotnja Markotića.

Desetak minuta kasnije opet je pokušao Avdić, ali je s ruba šesnaesterca šutirao snažno i neprecizno. U 40. minuti ''bordo'' ekipa je mogla povećati vodstvo – Pelak je iz slobodnog udarca sa sedamnaest metara pogodio gredu.

I u drugom poluvremenu Sarajevo je imalo više od igre. U 54. minuti Markotić je brži od Škore i rutinski ''kupi'' loptu ispred njega, a dvije minute kasnije Pelak nakon brzog kontranapada pokušava lob udarcem s nekih 25 metara prevariti Markotića, ali je golman Brotnja dobro reagirao i prebacio loptu u gol-aut.

U 61. minuti Sarajevo je povelo sa 2:0. Prekršaj nad Škorom u šesnaestercu sudac Novo Panić je okarakterizirao kao jedanaesterac. Iako je Markotić pročitao u koju će stranu Škoro šutirati, lopta je završila u mreži.

Uslijedile su dvije prilike domaćih, prvo je Musa u 65. snažno šutirao sa 18 metara, ali ravno u Alaima, a potom je u 67. minuti Mandarić nakon asistencije Vrgoča upropastio najbolju priliku za Brotnjo – sa 17 metara šutirao u Alaima. Domaćini su mogli postići pogodak i u 85. minuti, ali se Planinić u situaciji ''1 na 1'' s Alaimom nije snašao. Samo minutu kasnije Škoro je uzvratio, no njegov šut s desetak metara Markotić lako brani. Isti igrač bio je neprecizan i u 90. minuti.

Sarajevo u idućem kolu dočekuje Slobodu, dok Brotnjo ide u goste Travniku.

ČITLUK – Stadion Bare. Gledalaca: 600. Glavni sudac: Novo Panić (Doboj). Pomoćnici: Jovan Kajtez (Modriča), Zlatan Bečirović (Mramor). Četvrti sudac: Joco Radić (Šamac). Delegat: Bariša Vujić (Bjeljina).

Strijelci: 0:1 – Avdić (28.), 0:2 – Škoro (61. – jedanaesterac).

BROTNJO: Markotić 6, Gagro 6, Vrgoč 6, Vasilj 6, Medić 5,5 (od 77. Luburić), Sikima 5,5, Musa 6, Čurčić 5,5, Novačić 5,5, Ivanković 5,5 (od 56. Planinić -), Mandarić 6.

SARAJEVO: Alaim 7, Maksumić 7, Mirvić 7, Janjoš 7 (od 88. Džakmić), Zukić 7, Pelak 7, Ihtijarević 7 (od 60. Pehlić 6,5), Škoro 7, Avdić 7, Osmanhodžić 7 (od 77. Zečević), Repuh 7,5.

Žuti kartoni: Mandarić, Musa (Brotnjo), Janjoš, Zukić, Pehlić, Zečević (Sarajevo). Igrač utakmice: Senad Repuh (Sarajevo) 7,5.