Rim
0

Brojna hapšenja nakon finala Kupa Italije

FENA
Navijači Lazija sukobili su se sa policijom u centru Rima nakon finalne utakmice nogometnog Kupa Italije, saopštila je policija u glavnom gradu Italije.

U saopštenju policije navodi se da je do sukoba došlo pošto su navijači prethodno polomili nekoliko izloga u centru glavnog grada. Policija je, također, saopštila da su u neredima, prije i poslije utakmice, odigrane na stadionu "Olimpico", lakše povrijeđena petorica policajaca i uhapšena trojica navijača.

Među trojicom uhapšenih nalazi se jedan navijač Lazija, koji je priveden zbog napada na policajca, i dvojica simpatizera Sampdorije, kod kojih su pronađene velike količine pirotehničkih sredstava.

Lazio je u srijedu pobijedio Sampdoriju, i osvojio trofej pošto je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca (6:5), nakon regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1.

Stadion "Olimpico" biće 27. maja domaćin finalne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone, a zvaničnici UEFA se plaše da bi na tom duelu moglo doći do nereda, jer je policija za tada najavila štrajk zbog malih dnevnica.

Prošlog vikenda gradonačelnik Rima Giani Alemano odbacio je mogućnost štrajka policajaca na dan finala Lige prvaka.