Nogomet
78

Brković sretan zbog hat-tricka, Sadikoviću gol motiv da se dokaže

Piše: D. B.
Nakon današnje visoke pobjede Željezničara nad Turbinom u Međugorju u pripremnoj utakmici, bilo je mnogo posebno zadovoljnih i sretnih u Plavom taboru. To su svakako Danijal Brković, kao i mladi nogometaš Enis Sadiković. Brković je postigao hat-trick, dok je Sadiković jednom pogodio mrežu Turbine.
Danijal Brković
Danijal Brković

Poseban značaj današnja utakmica ima za napadača Željezničara Danijala Brkovića, koji je u proteklom periodu imao mnogo problema s bolešću i povredama. Turbini je postigao tri gola. Nada se da će ga u budućnosti poslužiti zdravlje kako bi mogao pokazati sve što zna i pomoći timu da osvoji titulu.

"Danas su dvije ekipe odigrale po poluvrijeme i sve je bilo odlično, zaista smo sjajno odigrali. Blo je puno golova i različitih strijelaca, što je izuzetno dobro. Ja sam zadovoljan svojim nastupom, a postigao sam i tri gola. Uvijek je lijepo pogoditi. Bio sam bolestan prošle godine pa nisam mnogo igrao, ali se nadam da će sada sve biti drugačije. Imamo dobru ekipu, kvalitetne igrače na svakoj poziciji i možemo do titule. Najveći konkurent nam je Sarajevo, ali ni Široki ne smijemo otpisati", izjavio je Brković za Klix.ba.

Enis Sadiković
Enis Sadiković

Mladi nogometaš Željezničara, Enis Sadiković, također je danas pružio dobru partiju, a upisao se i na listu strijelaca. Njegov je cilj u narednom periodu da se dokaže stručnom štabu.

"Lijepo je pobijediti rezultatom 10:0, ma kakva ekipa se nađe na drugoj strani. Drugoligašu nije lako postići toliko golova. Danas se vidjelo da smo mnogo dalje od Turbine kada je riječ o pripremljenosti. To se itekako osjetilo na teškom terenu. Bez imalo potcjenjivanja, pokazali smo da smo mnogo kvalitetnija ekipa. Drago mi je što sam postigao pogodak, to mi je dodatni motiv da još više radim i dokažem se stručnom štabu. Mi na proljeće možemo do titule, otišli su neki igrači, ali je kostur ekipe ostao isti i tu je naša snaga. Konkurenti su nam Sarajevo, Široki brijeg i Olimpic, koji je doveo zvučna pojačanja", rekao je Sadiković.

Željezničar će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Opuzena.