Nogomet
128

Britanski mediji odali veliko priznanje Muhamedu Bešiću

Klix.ba
Muhamed Bešić
Muhamed Bešić
Bh. reprezentativac Muhamed Bešić našao se na listi deset najboljih pojačanja u Premiershipu koja nisu skupo koštala ili uopće nisu plaćena.

Bešić je već u predsezonskim utakmicama pokazao da će u Evertonu itekako moći računati na njega. Na Goodison Park je došao za oko pet miliona eura, a vjeruje se da će se njegova cijena uduplati do kraja sezone.

"Bešić se odmah uklopio u ekipu kao da u njoj igra tri godine. Trener Evertona Roberto Martinez odbrao je Bešića prije Jack Rodwella što dovoljno govori", piše Daily Mail koji je napravio listu.

U kategoriji deset igrača koje su otočki klubovi dobili za malo novca, osim bh. reprezentativca, našli su se Remy Cabella koji je iz Montpelliera stigao u Newcastle, Bafetimbi Gomis kojeg je Lyon prodao Swanseaju, Dušan Tadić, nova akvizicija Southamptona iz holandskog Twentea.

Tu su još Mauricio Isla iz Juventusa u QPR, Bojan Krkić iz Barcelone u Stoke, Brown Ideye iz kijevskog Dynama u West Brom, Leonardo Ulloa iz Brightona u Leicester, Aly Cissokho iz Valencije u Aston Villu te Cheikhou Kouyate koji je u West Ham stigao iz Anderlechta.