Nogomet
22

Britanski mediji: Edin Džeko neće igrati tri sedmice

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Ugledni britanski mediji su pomno pratili razvoj situacije nakon povrede koju je bh. reprezentativac Edin Džeko zadobio u tokom vikenda, a zbog koje neće nastupiti za reprezentaciju BiH protiv Izraela u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Britanci su pomno pratili situaciju i objavljivali informacije koje su stizale iz BiH. Izračunali su da zbog povrede lista noge Džeko vjerovatno neće nastupiti i u tri nadolazeće klupske utakmice za Manchester City.

Građani će nakon reprezentativne pauze u engleskoj Premierligi ugostiti Swansea, potom Bayern u Ligi prvaka, a onda imaju gostovanje kod Southamptona 30. novembra. Edinov povratak na teren se očekuje u utakmici protiv Sunderlanda.

Menadžer Cityja Manuel Pellegrini je tako ostao sa dva napadača, Sergijom Aguerom i Stevanom Jovetićem, dok je selektor Safet Sušić ostao bez ijednog napadača.

Dr. Reuf Karabeg, koji je na čelu ljekarskog tima reprezentacije BiH. rekao je da se radi o ozbiljnijoj povredi koja se ne može brzo sanirati.