Nogomet
0

Britanski mediji: Džeko, Aguero i Negredo sve više neefikasni

Anadolija
Alvaro Negredo i Edin Džeko
Alvaro Negredo i Edin Džeko
Britanski mediji pišu kako su napadači Manchester Cityja Edin Džeko, Sergio Aguero i Alvaro Negredo dobro započeli tekuću sezonu u Premijer ligi, ali da posljednjih dana imaju problema oko efikasnosti i postizanja pogodaka.

"Tome najbolje svjedoče i posljednje utakmice Manchester Cityja, uključujući i onu protiv Wigan Athletica. Na kraju nisu uspjeli pobijediti ili čak izjednačiti rezultat. Plavi jednostavno ne postižu dovoljno pogodaka", pišu britanski mediji.

Navodi se da je od februara ove godine smanjen optimizam da će Manchester City nastaviti postizati veliki broj pogodaka kao u prvom djelu sezone.

"Bosanca su svi hvalili kada je City osvojio Premijer ligu, Argentinac je bio najefikasniji i Španac je bio na putu da postavi rekord za jednog stranog fudbalera na početku ove sezone. Ali, sada ne postižu dovoljno golova", navode britanski mediji.

Inače, njih trojica su postigli 23 pogotka u januaru, ali nakon toga uslijedila je neefikasnost u njihovoj igri.

Britanski mediji podsjećaju na činjenicu da ovaj napadački trojac, nakon pogotka Džeke u utakmici protiv Totenham Spursa u 53. minuti, već 667 minuta nije postigao pogodak.