Nogomet
0

Britanski mediji: Bale poručio Tottenhamu da je između njih gotovo

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Naslovnice britanske štampe ove srijede "vrište" napisima da je najbolji velški nogometaš Gareth Bale ogorčen zbog, za sada, nepovoljnog ishoda svog transfera iz Tottenhama u Real Madrid.

Sve je bilo spremno da Bale u utorak poslijepodne postane novi igrač Kraljevskog kluba, međutim iz kluba mu je naređeno da se vrati u London, jer su daljnji pregovori prekinuti:

"Dosta je bilo izležavanja u Marbelli. Dolazi u London i počni s treniranjem. Naš trener Villas-Boas te očekuje", rekao je predsjednik Spursa Daniel Levy, koji je jako ljut na ljude iz Real Madrida zbog svog arognatnog ponašanja.

Britanski su mediji iskoristili cijelu situaciju kako bi prodali današnje (srijeda) izdanje svojih listova, koji su prepuni bombastičnih napisa poput: "Nećeš mi uništiti san", "Gotovo je! Više nikad za Spurse", "Spursi su historija"...

Prema prvim informacijama Bale se neće pojaviti na treningu, te navodno nema ni namjeru više biti dio ekipe s White Hart Lanea. Kako će se ova saga završiti ne zna vjerovatno niko, pa čak ni ljudi koji se ovako poigravaju Baleovom karijerom.