Vicente Del Bosque
0

"Brine me Portugal, a ne Ronaldo"

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: AP)
Vicente Del Bosque (Foto: AP)
Vicente Del Bosque, selektor španske nogometne reprezentacije, tvrdi da nije posebno zadovoljan činjenicom da će ''furija'' u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Portugala, a ne protiv Brazila.

Nakon stratnog poraza od Švicarske 1-0, aktuelni evropski prvaci upisali su dvije pobjede, 2-0 protiv Hondurasa i 2-1 protiv Čilea, čime su na kraju ipak zauzeli prvo mjesto u svojoj grupi H. U grupi G, koja se u osmini finala križa sa grupom u kojoj je igrala Španija, Brazil je remijem protiv Portugala 0-0 osigurao prvo mjesto, a Portugal je osvojio drugo mjesto, pa će Portugalci na noge Španiji u osmini finala.

"Pobjeda protiv Čilea za nas je bila ključna. Ipak je od krucijalne važnosti izbjeći Brazil u osmini finala", zadovoljan je bio stoper Barcelone i španske reprezentacije Gerard Pique.

Međutim, njegov selektor Vicente Del Bosque uopće ne dijeli takvo mišljenje.

"Brine me cijela portugalska ekipa, a ne samo Cristiano Ronaldo. Vidjeli ste kako su kontrolirali igru protiv Brazila. Nisu Brazilcima dopustili da se razigraju, a iz kontranapada su bili vrlo opasni. Uopće nisam nešto posebno sretan što ćemo igrati protiv Portugala, a ne protiv Brazila", tvrdi Del Bosque.

Osvrnuo se i na rasplet u svojoj grupi.

"Nakon poraza od Švicarske smo prolazili kroz težak period. Najvažnije je da smo se oporavili od tog startnog poraza i ostvarili svoj cilj. Zaslužili smo osvojiti prvo mjesto jer smo protiv Čilea odigrali odličnu utakmicu. Bili smo bolji", zaključio je selektor Španije.