Očevim stopama
0

Briljira i Zidane junior golman!

Totalsport
Zinedine može biti ponosan
Zinedine može biti ponosan
Osim Enza Zidanea, 15-godišnjeg playmakera u kadetima Real Madrida, oči javnosti k svojim je igrama počeo privlačiti i drugi sin Zinedinea Zidanea, 12-godišnji Luca.

Luca Zinedine Zidane Fernandez puno je ime drugoga najstarijeg sina Zinedinea Zidanea i njegove supruge Veronique, inače golmana u U13-ekipe madridskog Reala.

Zablistao je mali Luca na turniru 13-godišnjaka koji se održava na Tenerifama, a zove se "Torneo Internacional Alevin Futebol 7". U četvrtfinalnom je srazu Real Madrid izbacio branitelje naslova, dortmundsku Borussiju, pobijedivši boljim izvođenjem 11-eraca. Ključni je, šesti penal, posljednji u seriji od po tri sa svake strane, nogometašu njemačke ekipe mladi Zidane odbranio ispravno procijenivši da će udarac biti upućen poluvisoko u desni ugao, te je loptu lijepom paradom i dobrim refleksom uspio prebaciti preko gola.

Saigrači su mu zbog plasmana u polufinale pritrčali u zagrljaj pa se mali Zidane barem nakratko mogao osjećati poput svog slavnog oca.

Na Realovoj zvaničnoj internetskoj stranici o Luci, kao i o svakom dječaku u Školi nogometa, stoji nekoliko natuknica. Sam Luca u njima kaže da je dobar u situacijama jedan na jedan, te da se dobro osjeća u zraku.

S obzirom da najstariji Zidaneov sin Enzo, inače nazvan po urugvajskom nogometašu Enzu Francescoliju, već mami uzdahe u kadetskoj ekipi, dinastiju Zidane, izgleda, neće mimoići budućnost kraljevskog kluba.

Priča, međutim, ne završava na Luci. Za najmlađu, limačku ekipu Reala već je počeo zabijati petogodišnji Theo Zidane, kojeg je trener zasad postavio na poziciju napadača, te je mališan najprecizniji od svih svojih saigrača. Još samo da četverogodišnnji Elyaz, četvrti i najmlađi sin velikoga francuskog nogometaša berberskog porijekla, stasa u odbrambenog igrača i Real će se moći u punoj osi (golman-stoper-veznjak-napadač) osloniti na Zidanee.