Nogomet
0

Brazilski predsjednik protiv europskih klubova

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva izjavio je kako hitno treba zaustaviti europske klubove da kupuju brazilske nogometaše tokom sezone...
  • Stadioni u Brazilu su prazni, utakmice su sve manje zanimljive, i ja radije gledam englesko, španjolsko i talijansko prvenstvo. Gledam čak i rusku i tursku ligu. Uskoro ću vjerojatno gledati i kazahstansku - slikovito se izrazio Lula.

  • Prije 20 godina Brazil je bio mjesto na kojem se igrao najbolji nogomet na svijetu. Danas se najbolji nogomet igra u Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj, a za to su zaslužni igrači iz Brazila, Argentine i cijele Južne Amerike - dodao je Lula, inače simpatizer Barcelone.

Brazilski je predsjednik najavio kako će o tom problemu razgovarati i s predsjednikom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppom Blatterom kojem će predložiti da se usklade brazilski i europski kalendari natjecanja.

  • Želim da igrač koji počne prvenstvo u jednoj momčadi, u njoj i završi. Nakon toga može otići. Jer, vrijeme za izgradnju momčadi je između prvenstava. Zabrinjava me što nogometaši iz Brazila odlaze kao 17-godišnjaci, a vraćaju se kao 32-godišnjaci. Ne smijemo nastaviti s time - zaključio je Lula.