Nogomet
0

Brazilcima Neymar postao bitniji od Ronaldinha

Totalsport
Neymar
Neymar
Neymar da Silva Santos Junior, 18-godišnji napadač brazilskog nogometnog kluba Santosa, zasjenio je u anketama o njegovom odlasku na SP čak i Ronaldinha.

Nakon što je mlada zvijezda, koju lokalni mediji smatraju brazilskim odgovorom na Lea Messija, postigla pet golova Guaraniju u dvoboju osmine finala Brazilskog kupa, svi su zaboravili na Milanovog nogometaša.

Junak Dunginog popisa za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici odjednom je postao Robinhov saigrač, kojeg krasi izuzetna brzina i pokretljivost, ali i vrlo istančan osjećaj za loptu.

Robinho, Pele, Romario i Zico u svojim su izjavama pozvali Dungu da Neymara povede u JAR. Sam selektor također se izrazio pohvalno o mogućnostima mladog nogometaša, ali je dodao da ipak više vjeruje provjerenim napadačima poput Robinha, Adriana, Nilmara i Luisa Fabiana.

Mladi se nogometaš, koji je u prvoj ekipi Santosa debitirao kao 15-godišnjak, svejedno i dalje nada.

"Svaki dan, svakog sata i svake minute ne prestajem misliti o sebi u dresu brazilske seniorske reprezentacije. Trudim se igrati što bolje i davati golove. Nadam se da me selektor prati i da moj san nije gotov", rekao je Neymar.