Nogomet
0

Brazilci izviždali Ronaldinha i navijali protiv svojih

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon sramotnih 0:0 na domaćem terenu protiv slabe Bolivije, brazilski nogometni selektor Dunga pod velikim je pritiskom navijača, koji žele da napusti kormilo reprezentacije. Ronaldinho također doživljava neugodne kritike.

Utakmica između Brazila i Bolivije bila je pomalo komična, jer rijedak je slučaj da se navijači okrenu protiv svoje reprezentacije i počnu navijati za protivnika. No, to se dogodilo u 8. kolu južnoameričkih kvalifikacija za SP 2010, usred Brazila, najveće nogometne nacije na svijetu.

Brazilski igrači igrali su toliko loše da su se navijači okrenuli protiv njih i svaki put kad bi Bolivijci prešli centar, doživjeli su ovacije publike. Činjenica da su gosti igrali s igračem manje govori puno o nemoći Dunginog Brazila, što strašno frustrira strastvene Brazilce na tribinama. Rezultat 0:0 protiv posljednjeplasirane reprezentacije nije nešto što se u Brazilu tolerira.

U 77. minuti utakmice Ronaldinho je zamijenjen, a dok je izlazio iz igre doživio je salve zvižduka od nezadovoljne publike. Dungi su pak cijelo vrijeme vikali ''Zbogom, Dunga''.

''Naši navijači su emocionalni. To je njihov način protestiranja. Moramo preći preko toga. Najvažnije je na kraju biti među prve četiri ekipe i osigurati plasman na SP,'' izjavio je Dunga.

Brazil je zasad drugi na tabeli grupe, s čak četiri remija i jednim porazom iz osam utakmica. Konkurenti se također muče, što bi moglo pomoći Brazilcima da ipak izbore nastup na svjetskoj smotri.

I dok Ronaldinho tolerira reakciju navijača, i smatra ju normalnom, s obzirom na rezultate, branič Luizao ne dijeli njegovo mišljenje.

''Kad igramo u gostima, zvižde nam i vrijeđaju nas, a sad to rade i kod kuće. Zbog toga je jako teško igrati.''