Nogomet
3

Brazilac Stefan napustio Olimpic: Varešanović mi je bio kao otac

Piše: D. B.
Stefan Pereira (Foto: Facebook)
Stefan Pereira (Foto: Facebook)
Brazilski nogometaš Stefan Pereira na proljeće neće nositi dres Olimpica. Ugovor s Vukovima je raskinuo šest mjeseci prije njegovog isteka.

Dvadesetsedmogodišnji Stefan je nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva odlučio napustiti Olimpic i karijeru nastaviti u drugoj sredini.

"Hvala Bogu za sve lijepe stvari u mom životu, a želim se zahvaliti i Olimpicu. Bio sam veoma sretan u ovom klubu, godina je bila sjajna, jer smo osvojili Kup BiH i igrali u kvalifikacijama za Evropsku ligu, što je bio naš cilj. No, nogomet je dinamičan, pa smo dogovorili sporazumni raskid ugovora, iako mi je lijepo bilo živjeti u BiH. Želim se zahvaliti predsjedniku kluba, treneru, direktorima, fizioterapeutu, a posebno se zahvaljujem bivšem treneru Mirzi Varešanoviću, koji mi je bio kao otac. Navijat ću za Olimpic, nadam se da ću se jednog dana vratiti. Hvala svima", napisao je na Stefan na Facebooku.

Stefan je u Olimpic stigao u decembru prošle godine, odigrao je 29 utakmica te postigao sedam golova i upisao tri asistencije.

Olimpic je jesenji dio prvenstva završio na 11. poziciji sa 19 osvojenih bodova.