Kup konfederacija
0

Brazil u četvrtom finalu

Totalsport
Nogometna reprezentacija Brazila pobijedila je u drugom polufinalu Kupa konfederacija u Johannesburgu domaćina Južnoafričku Republiku 1-0.

Brazilci su do pobjede stigli puno teže od očekivanog, a trenutak odluke zbio se u 88. minuti utakmice. Dani Alves, samo šest minuta nakon što je ušao u igru, odlično je naciljao iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, te pogodio pored živog zida u bliži kut južnoafričkog golmana Khunea.

Malo je nedostajalo da i se drugu polufinalnu večer zaredom dogodi veliko iznenađenje, nakon što su u srijedu Sjedinjene Države u prvom polufinalu svladale evropskog prvaka Španiju s 2-0. Južnoafrikanci su se predstavili u vrlo dobrom svjetlu, imali su svoje prilike na ovoj utakmici koje nisu znali iskoristiti, dok igra Brazila nije bila tako tečna kao u prethodnim nastupima, a pogotovo u pobjedi protiv Italije s 3-0.

Ipak, Dungina ekipa ostala je i dalje neporažena u 2009. godini, te će Brazil u nedjelju u 20.30 sati u Johannesburgu igrati finale protiv SAD-a. Brazilcima će to biti četvrti finale Kupa konfederacija. Dva puta osvajali su naslov pobjednika, 1997. i 2005. godine. Amerikanci nikada nisu bili u finalu, tek su dva puta osvajali treće mjesto, 1992. i 1999. godine.

Inače, bila je ovo treća pobjeda Brazila protiv Južnoafričke Republike u Johannesburgu. Prethodne dvije ostvarivali su u prijateljskim utakmicama, 3-2 1996. godine i 2-1 godinu dana nakon toga.

Kup konfederacija, polufinale:

Brazil – JAR 1-0 (Alves 88)

srijeda:

SAD - Španija 2-0 (Altidore 27, Dempsey 74)