Nogomet
9

Branko Karačić: Respektujemo protivnika, ali nema razloga za strah

Piše: A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Naboj u Hercegovini na relaciji Široki Brijeg – Mostar posljednjih dana sve je veći, a kulminacija će uslijediti danas iza 13 sati. Dva trenutno najuspješnija kluba (pozicija na tabeli) iz Premijer lige danas će u međusobnom okršaju odlučivati o jesenjem prvaku naše zemlje.

Da bi Zrinjski bio jesenji šampion potreban mu je trijumf od tri pogotka razlike. U prvom redu prioritet je bilo kakva pobjeda, što je potvrdio i trener Branko Karačić.

"Derbiji su utakmice u kojima su uvijek moguća sva tri znaka. Da bismo prezimili kao lideri potrebno je da pobijedimo sa tri pogotka razlike što je objektivno teško ostvarivo, iako se u fudbalu nikad ne zna. Moja najveća je želja pobijediti i bodovno se izjednačiti sa Širokim Brijegom", izjavio je Branko Karačić.

"Međusobno se odlično poznajemo, tako da s enadam dobroj nogometnoj predstavi u kojoj će i na terenu i na tribinama sve biti u duhu fer pleja. Široki Brijeg respektujemo, ali nema razloga da strahujemo od njih bez obzira na objektive probleme koje imao pred ovaj meč", dodao je Karačić.

Karačić na današnjoj utakmici ne može računati na usluge suspendovanog Muminovića, te povrijeđenog Šćepanovića. Utakmica 15. kola Premijer lige BiH, Zrinjski - Široki Brijeg, Pod Bijelim Brijegom počinje u 13 sati.