Nogomet
18

Branko Karačić i Meho Kodro složni: Rezultat na kraju utakmice je realan

Piše: A. M.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Treneri Zrinjskog i Sarajeva, Branko Karačić i Meho Kodro rezultat današnje utakmice ova dva kluba smatraju realnim. Domaćinu je pripalo prvo, a gostima drugo poluvrijeme današnje utakmice.

“Na kraju kada se podvuče crta smatram da je remi najrealniji ishod današnje utakmice. U prvom poluvremenu smo bili bolji protivnik i istinski žalim što na pauzu nismo otišli sa dva gola razlike. U nastavku je Sarajevo bilo bolje, imali su bolje prilike i zasluženo došli do izjednačenja. Naš dogovor u svlačionici na pauzi nije bio da se povlačimo. Ja sam od igrača tražio da nastavimo u istom ritmu, ali me je kolega na suprotnoj strani iznenadio uvođenjem dva ofanzivna igrača već na startu drugog dijela. Mi se nismo snašli, posebno ne nakon primljenog gola poslije kojeg smo teško dolazili do željene igre”, rezime je Branka Karačića.

“Obzirom na prilike u nastavku susreta mogu slobodno reći da smo mogli i trebali pobijediti, ali uzimajući u obzir igru u prvom poluvremenu, onda mogu kazati da je rezultat na kraju realan. Na početku smo bili očajni, ni sam ne znam zbog čega. Primjetan je bio grč i pritisak, koji se pojavljuje iz meni nedokučivog razloga. Tek u nastavku smo zaigrali onako kako sam zamislio, spustili smo loptu i stvarali prilike. Možemo puno bolje posebno tu mislim na igru u prvom dijelu”, realan je Meho Kodro.