Nogomet
0

Branko Ivanković treći put postao trener Dinama

Klix.ba
Branko Ivanković
Branko Ivanković
Izvršni odbor Nogometnog kluba Dinamo odlučio je da će za novog trenera tima biti postavljen Branko Ivanković, javljaju hrvatski mediji.

Brankoviću će to biti treći put da se nađe na klupi hrvatskog prvoligaša. Prethodno je to bilo od novembra 2006. do januara 2008. godine, pa od maja do novembra 2008. godine, kada je izjavio da više nikad neće biti trener Dinama.

"Ponosan sam i sretan što sam se vratio u Dinamo. Svi znamo što Dinamo znači, koji su ciljevi Modrih i naravno da vjerujem kako ih možemo ispuniti. Jako dobro poznajem momčad jer sam sve vrijeme pratio što se događa u klubu. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo igrati lijep nogomet te ostvariti rezultate koji će zadovoljiti naše navijače", rekao je u obraćanju novinarima novi trener Dinama.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ovime je prekršio "obećanje" dato nakon ispadanja u play-offu Lige prvaka, kada je rekao da će Dinamov novi trener "sigurno biti stranac".

Zvanično predstavljanje novog trenera i konferencija za medije zakazani su za utorak u 12:15 sati. Brankovićevi pomoćnici će biti Igor Cvitanović i Damir Krznar.