Nogomet
0

Branko Grahovac potpisao za turski Kahramanmaras

Anadolija
Nekadašnji golman sarajevskog Željezničara, Zete i Borca iz Čačka, te rumunskog prvoligaša Ocelula Branko Grahovac potipsao je ugovor na jednu i po godinu sa turskim drugoligašem Kahramanmarassporom.
Branko Grahovac (Foto: Anadolija)
Branko Grahovac (Foto: Anadolija)
Uprava turskog kluba Kahramanmarasspora iz istoimene pokrajine, koji nastupa u drugoj turskoj PTT 1. ligi, predstavila je pet novih igrača kluba od ukupno sedam transfera koji su ostvareni u januarskom prelaznom roku. 

Naime Kahramanmarasspor je u svoje redove doveo Engina Kalendera, Velija Toruna, Onura Turka, Suheya Cetina i Branka Grahovca, a dvojicu svojih igrača Umita Karaala i Sinan Kurumusa dao je na posudbu u Bešiktaš. 

Izrazivši svoje zadovoljstvo zbog prelaska u turski klub, Grahovac je podsjetio da je u dresu svog prethodnog kluba nastupao u Ligi prvaka. 

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Liga prvaka je svakako veliko iskustvo u mojoj karijeri, a to su svakako bile i moje najteže utakmice. Svjestan sam u kakvom stanju se nalazi Kahramanmarasspor, tako da znam i da je pred nama jedan težak period. Ono što želim naglasiti jeste da smo zajedno sa ostalim saigračima stigli u ovaj klub kako bi ga izvukli iz situacije u kojoj se nalazi", kazao je Grahovac.

Tridesetogodišnji golman rođen u Srpcu na sjeveru Bosne i Hercegovine prošle godine raskinuo je ugovor sa rumunskim prvoligašem Ocelulom nakon tri i po godine i tako napustio nekadašnjeg prvaka te države i učesnika Lige šampiona.

Grahovca su navijači Ocelula proglasili najboljim golmanom u historiji tog kluba.