Kup BiH
0

Branitelj gostuje na Grbavici, Olimpic dočekuje Slobodu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U okviru četvrtfinala Kupa BiH danas se igraju dvije utakmice. Tim sa Grbavice će ugostiti Branitelj. Šef stručnog štaba "plavih", Amar Osim, napominje da je Željezničar favorit, ali isto tako podvlači da se suparnik mora respektovati.

"Ovo je jako važna utakmica za nas. Ulog je izuzetno velik, ulazak u polufinale Kupa BiH. U prvom susretu moramo pokazati želju za pobjedom. Potrebna nam je i podrška navijača. Nadam se da će doći u velikom broju. Naše pripreme su identične onim koje prolazimo prije susreta sa ekipama iz Premijer lige", rekao je strateg Željezničara.

Na raspolaganju za ovaj dvoboj Osim zbog kartona neće moći računati na tri igrača. Radi se o Čoliću, Popoviću i Svraki.

Dobre vijesti su da se u tim vraćaju Kerla, Radovanović i vjerovatno Mešić.

Glavni sudija ove utakmice je Goran Paradžik iz Ljubuškog, dok će mu asistirati Zlatan Bečirović iz Srebrenika, te Sreten Udovčić iz Prijedora.

U drugom meču Olimpic će na najvećem bh. stadionu ugostiti tuzlansku Slobodu. Prvi šef struke "vukova", Mehmed Janjoš, apostrofira kako će od igrača zahtijevati ofanzivan pristup od prve minute. Priželjkuje se pobjeda sa dva gola razlike.

S druge strane, Sloboda na Koševo dolazi sa namjerom da napravi povoljan rezultat pred uzvrat na Tušnju.

Glavni sudija dvoboja na Koševu je Vladimir Dominković (Orašje). Pomagat će mu Adnan Alispahić (Zenica) i Ratko Kunić (Banja Luka).

Parovi i satnica

Željezničar - Branitelj 17.00 sati Olimpic - Sloboda 13.30 sati