Gonzalo Higuain
0

"Branit ću boje Argentine do smrti"

Totalsport
U francuskom nogometnom magazinu So Footu izašao je veliki intervju s Gonzalom Higuainom. U njemu piše da se 22-godišnji napadač Reala predomišljao da li nastupati za Argentince ili Francuze.

Piše također i da je u lošim odnosima s izbornikom Diegom Maradonom. Sve je to najbolji Realov strijelac iz prošle sezone, nekad napadač River Platea, demantirao.

  • Izjave koje su izašle u So Footu kompletno su pogrešno prenesene. Ima rečenica koje nikad nisam rekao. Nikad nisam doveo ni u najmanju sumnju opredjeljenje da nastupam za Argentinu. Nikad nisam rekao da sam želio igrati za Francusku - opovrgnuo je Higuain.

Argentinac je 1987. godine rođen u Brestu, u vrijeme kad je za istoimenog tamošnjeg prvoligaša igrao njegov otac Jorge. Tako je Gonzalo stekao pravo na francusko državljanstvo. Raymond Domenech zvao ga je u francusku reprezentaciju kao 19-godišnjaka, odmah nakon finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Higuain ga je odbio.

  • Argentinac sam, osjećam se tako i branit ću Argentinine boje do smrti. Uvijek sam tako govorio prijateljima i rođacima koji su me o tome pitali. Učinit ću sve da bismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo jer igrati za domovinu jedinstven je osjećaj.

Higuain je prvi put dobio poziv selektora Diega Maradone za dvije ključne kvalifikacijske utakmice, o kojima Argetincima ovisi plasman u Južnoafričku Republiku. Ponovio je da sukob s Maradonom ne postoji, premda ga je selektor zaobilazio sve dok nije potrošio sve moguće opcije.

  • Stvari koje su izašle o mom odnosu s Maradonom najobičnije su gluposti. To mi je već dosadno. Zahvalan sam Maradoni što me pozvao i nadam se da ću mu na tome zahvaliti na terenu, skupa s drugim sjajnim igračima kakvih je argentinska reprezentacija prepuna - zaključio je Higuain, koji su očekuje u udarnoj postavi u dvobojima s Peruom u Buenos Airesu i Urugvajem u Montevideu.