Nogomet
1

Braća Toure ostaju u Brazilu unatoč smrti brata

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Braća Toure, Kolo i Yaya, ostat će u taboru reprezentacije Obale Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, iako je u četvrtak preminuo njihov mlađi, 28-godišnji brat Ibrahim, također nogometaš.

Ibrahim Toure bolovao je od raka. Tokom svoje profesionalne karijere, koja je trajala od 2002. godine, Ibrahim Toure nastupao je za nekoliko afričkih i azijskih klubova. Četiri je godine proveo i u Evropi, od čega tri u Ukrajini (Metalurg Donjeck) i jednu u Francuskoj (Nice).

Neki su izvještaji govorili kako će braća Toure napustiti Brazil kako bi bili sa svojom porodicom u najtežim trenucima, ali glasnogovornik reprezentacije Obale Slonovače izvijestio je kako su braća odlučila ostati u taboru reprezentacije.

Veznjak Manchester Cityja Yaya Toure odradio je svih 90 minuta u prvom nastupu svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i porazu od Kolumbije 2-1, dok je branič Liverpoola Kolo Toure ostao na klupi cijelu utakmicu. Iduću utakmicu Obala Bjelokosti će odigrati u utorak u Fortalezi protiv Grčke.