Primera
0

Braća Alonso prvi put jedan protiv drugoga

Totalsport
U subotnjoj utakmici 5. kola španskog nogometnog prvenstva između madridskog Reala i Tenerifa, trebala bi se na suprotnim stranama suočiti braća Alonso, Realov Xabi i Mikel iz Tenerifa.

Tata Periko Alonso, bivši igrač Real Sociedada i Barcelone, odjenuo je 20 puta i dres španske reprezentacije. Sinovi su krenuli njegovim stopama, Mikel (29 godina) i Xabi (27) su nogometaši, a Jon je sudija.

Mikel i Xabi su vezni igrači, obojica su počeli karijere u Real Sociedadu. Dakako, Xabi je ostvario puno veću karijeru, 2004. godine je potpisao za Liverpool u kojem je igrao do ovoga ljeta kada je prešao u Real. Mikel je također probao u Premiershipu, u ljeto 2007. godine stigao je na posudbu u Bolton, ali nije se izborio za mjesto u sastavu, upisao je tek dva nastupa za prvi tim. Tada je propala mogućnost za prvi međusobni sraz braće Alonso, koji bi se trebao dogoditi u subotu, kada će Tenerife gostovati na stadionu Santiago Bernabeu.

Španski reprezentativac Xabi Alonso je povrijedio Ahilovu tetivu desne noge prošle sedmice na gostovanju kod Züricha u utakmici Lige prvaka (pobjeda Reala 5-2), ali se oporavio i trebao bi biti spreman za subotu. Mikel Alonso je u prošlom, 4. kolu, bio strijelac za pobjedu Tenerifa kod kuće protiv Athletica 1-0.