Nogomet
5

Bosanci i Hercegovci uplaćuju male iznose i klade se na Brazil i Argentinu

Piše: E. G.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kladionice i nogometni fanovi širom svijeta prognoziraju da će Svjetsko prvenstvo osvojiti domaćin Brazil ili Argentina, ali i neke druge reprezentacije dobro kotiraju. Kakva je situacija u kladionicama u BiH, provjerili smo danas, uoči otvaranja velikog nogometnog spektakla.

Prvu utakmicu večeras će odigrati Brazil i Hrvatska. Bosanci i Hercegovci su se kladili i na ovaj par, ali u nekim kladionicama su nam rekli da su ipak bili prilično "realni".

"Oko 70 posto njih se kladilo da će Brazil pobijediti, 10 posto da će biti neriješeno, a oko 20 posto da će pobijediti Hrvatska", kazao je za Klix.ba Dragan Zovko, voditelj centrale u kladionici Premier.

Slična je situacija i kada je u pitanju susret Argentina-Bosna i Hercegovina. Do sada oko 80 posto onih koji su uplatili listić smatraju da će pobijediti Argentina te da će i oni nešto zaraditi na taj način, bez obzira što navijaju za BiH. Deset posto onih u Premier kladionici su odigrali neriješeno, a isto toliko ih smatra da će BiH pobijediti.

"Međutim, to se mijenja uvijek u nekoliko procenata, tako da ne mora značiti da će ovako i ostati do utakmice Argentina-BiH, možda će više proraditi ti patriotski osjećaji na dan same utakmice, pa će se ljudi više kladiti na BiH, jer silno žele da BiH pobijedi", kaže Zovko.

On ističe da, bar za sada, nema pokazatelja o nekom masovnijem klađenju, nego što je to uobičajno mimo Svjetskog prvenstva, ali da to ništa ne znači, jer Mundijal tek treba početi.

Također, u kladionicama kažu da građani u BiH ne uplaćuju velike iznose na listićima. U 95 posto slučajeva su to mali ulozi i iskušavanje sreće.

Kada je u pitanju večerašnja utakmica, na svjetskim kladionicama najbolje kotira Neymar, kao igrač za koga se vjeruje da će postići gol. Kada je u pitanju hrvatska reprezentacija, kladioničari vjeruju da najviše šansi da postignu gol imaju Nikica Jelavić i Eduardo da Silva.

Ponude na kladionicama su raznovrsne, možete se kladiti na sve i svašta, naravno ako ste ljubitelj ove razonode. No, potrudite se da to ipak i ostane samo razonoda i zabava, i nemojte trošiti previše na klađenje, sreća je varljiva.