Zbog namještanja rezultata
0

Borussijinoj zvijezdi godina dana zatvora uvjetno

Totalsport
Lukasz Piszczek
Lukasz Piszczek
Lukasz Piszczek (25), desni bek dortmundske Borussije i poljske nogometne reprezentacije, zbog sudjelovanja u namještanju rezultata utakmice svog bivšeg kluba oštro je kažnjen.

Sud u Wroclawu odredio mu je uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana, te naložio plaćanje finansijske kazne od 100.000 zlota (cca 25.000 eura).

Piszczek je nastradao zbog namještanja utakmice poljske Ekstralige na kraju sezone 2005/2006, kada je igrao za Lubin. Njegovom je klubu u posljednjem kolu trebao bod da bi osigurao nastup u Kupu UEFA-e, te je njegovo vodstvo skupilo 25.000 eura i potkupilo igrače suparničke ekipe, Krakowa, da puste utakmicu.

Piszczek se nagodio s tužiocima. Priznao je svoj dio krivice uz garancije da će dobiti samo spomenutu uvjetnu kaznu zatvora. Problem je u tome što je za njega tražena uvjerljivo najteža kaznu, veća nego za bilo kojeg drugog učesnika afere, iako Piszczek čak nije ni igrao tu utakmicu, dok je o namještanju, kao i njegovi saigrači, morao šutjeti po nalogu vodećih ljudi kluba.

Iz Borussije su se nakon presude oglasili saopćenjem da stopostotno podupiru svog nogometaša i da protiv njega neće poduzimati nikakve kaznene akcije.