Bundesliga
0

Borussijama po bod, "nemogući" promašaj Kehla

Totalsport
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
U prvoj nedjeljnoj utakmici 23. kola prve njemačke nogometne lige (Bundesliga) dvije Borussije, Mönchengladbach i Dortmund, podijelile su bodove odigravši u Mönchengladbachu 1-1.

Iako je aktualni prvak bio bolji tokom većeg dijela utakmice, te je u 31. minuti i poveo preko Marija Götzea s bijele tačke, domaća je ekipa uzela bod, pomalo kontroverznim pogotkom u 67. minuti susreta.

Naime, u trenutku upućivanja lopte Luuk de Jong, kojem je lopta bila upućena, nalazio se u nedozvoljenoj situaciji, ali s loptom nije došao u kontakt, iako je u prvi trenutak prema njoj krenuo. Samim time je "poremetio" dortmundsku obranu, a loptu je na lijevoj strani napada uzeo Filip Daems. Ubačena lopta belgijskog nogometaša odbijena je prema vrhu šesnaesterca, gdje ju je, uz mali dodir gostujućeg stopera, Amin Younes neodbranjivo poslao iza leđa Romana Weidenfellera.

Imao je Dortmund veliku priliku uzeti sva tri boda s gostovanja na samom kraju utakmice, ali je kapiten Sebastian Kehl promašio nemoguće. S peterca je lijevom nogom, njegovom "snažnijom", neometan promašio prazan gol. Posljednju utakmicu 23. kola igraju Greuther Fürth i Bayer Leverkusen, koji pobjedom ima priliku preskočiti dortmundski sastav na drugom mjestu prvenstvene tabele.

Bundesliga, 23. kolo:

Borussia (M) - Borussia (D) 1-1 (Younes 67 / Götze 31-11m) Greuther Fürth - Bayer Lverkusen (kasnije)

Tabela: Bayern München 60, Borussia (D) 43, Bayer 41, Eintracht 38, Freiburg 35...