Bundesliga
0

Borussija svladala Mainz i preuzela vrh tabele

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Derbi utakmicu desetoga kola njemačkog nogometnog prvenstva odigrali su vodeći Mainz i drugoplasirana dortmundska Borussija. Uz gostujuću 2-0 pobjedu promijenjene su i pozicije na bundesligaškoj tabeli.

Mainz je u susret ušao osokoljen činjenicom da su od povratka u Bundesligu, pred prošlu sezonu, u 22 domaće utakmice uknjižili samo tri poraza, Dortmunđani, pak, sa savršenih dvanaest bodova iz četiri ovosezonske gostujuće prvenstvene utakmice, ali i spoznajom da su prije samo nekoliko dana ispali iz DFB-Pokala od trećeligaša Offenbacha (4-2 na penale). Ni Mainz nije bio uspješan u prošloj utakmici, također kup-dvoboju. Njih je, pak, izbacio drugoligaš Aachen (2-1).

Ipak, u prvenstvu obje ekipe djeluju vrlo dobro, a u blistavijem svjetlu u nedjelju se prikazao gost.

Mario Götze, pod znakom pitanja za nastup, ne samo da je zaigrao protiv Mainza već je i golom u 25. minuti donio uvodnu prednost Dortmunđanima. Mogla je ona biti i anulirana već početkom nastavka igre, no u 48. minuti jedanaesterac koji je izveo Eugen Polanski završio je odbranom Romana Weidenfellera.

Sve je bilo zaključeno u 67. nakon gola Lucasa Barriosa koji je iskoristio Götzeovo dodavanje, zaobišao golmana Wetkla i iz teške pozicije lijevom nogom pogodio za konačnih 2-0 i prvo mjesto bundesligaškog poretka.

Bundesliga, 10. kolo, nedjelja:

Mainz - Borussia Dortmund 0-2 (Götze 25, Barrios 67) Hoffenheim - Hannover (17.30)

Tabela: 1. Borussia Dortmund 25, 2. Mainz 24, 3. Bayer 18, 4. Eintracht 16, 5. Hannover 16 (-1), 6. Hoffenheim 15 (-1)...