Blizu naslova prvaka
0

Borussia ulaže deset miliona eura u pojačanja, Klopp odmahuje rukom

Totalsport
Jürgen Klopp (Foto: AP)
Jürgen Klopp (Foto: AP)
Budući da ih još samo milimetar dijeli do naslova njemačkih prvaka, u Borussiji Dortmund već polako počinju gledati prema sljedećoj sezoni i nastupu u Ligi prvaka.

Klupski čelnici tako namjeravaju uložiti deset miliona eura u pojačanja, a među potencijalnim novim licima, podsjetimo, već neko vrijeme se spominje i Ivan Perišić, član Club Bruggea.

No, vodstvo kluba se očito nije uskladilo sa svojim brbljavim trenerom Jürgenom Kloppom koji je istovremeno izjavio da njemu skupa pojačanja ne trebaju.

"Zašto bih kupovao trojicu novih igrača samo zato što ćemo igrati u Ligi prvaka? Više nećemo igrati četvrtkom, već utorkom ili srijedom, druge razlike između Evropske lige i igre u Ligi prvaka ne vidim", izjavio je Klopp.

Dodao je kako ima namjeru pronaći jeftinog igrača koji bi se pokazao pravim pojačanjem, baš kao što je to napravio prošlo ljeto.

"Moramo za 250.000 eura pronaći novoga Shinjija Kagawu", objasnio je Klopp, podsjetivši na 22-godišnjeg Japanca koji je kao anonimac doveden iz Cerezo Osake, a u prvoj je polusezoni Bundeslige, prije no što ga je pokosila povreda, postigao osam golova i jednom asistirao.

Dodajmo ovome i izjavu predsjednika kluba Hans-Joachima Watzkea koji je komentarisao navodni interes Real Madrida za Nurija Shina.

"Jedini koji ne znaju ništa o tome su Real Madrid, Borussia Dortmund i Nuri Sahin", rekao je Hans-Joachim Watzke.