Bundesliga
0

Borussia Dortmund srušila HSV rezultatom 5:1

Totalsport
Borussia - HSV (Foto: AFP)
Borussia - HSV (Foto: AFP)
U 18. kolu njemačke nogometne Bundeslige aktualni prvak, Borussia Dortmund, je na Imtech Areni deklasirao domaći HSV s 5:1.

Bundesligaški klub upisao je prvi poraz u ligi od dolaska novog trenera, Thorstena Finka, na klupu. Sve je nizbrdo za domaćine krenulo već u 16. minuti kada je Kevin Großkreutz, na asistenciju Shinjija Kagawe, postigao pogodak za vodstvo gostiju.

Svega 21 minutu kasnije već je bilo 2:0, a pogodak, svoj 13. ove sezone, postigao je Poljak Robert Lewandowski. S dva gola prednosti se otišlo na predah. U nastavku je drugi Poljak Jakub Błaszczykowski s dva uzastopna pogotka u 58., odnosno 76. minuti, podigao rezultat na 4:0, da bi u 83. ponovno Lewandowski zabio posljednji gol aktualnih prvaka za 5:0.

Počasni gol za domaćine u 86. minuti postigao je Peruanac Paolo Guerrero. Ovom pobjedom Borussia se izjednačila na vrhu tabele Bundeslige zajedno sa Bayernom i Schalkeom. Sve tri ekipe imaju po 37 bodova, dok četvrta Borussia Mönchengladbach zaostaje svega jedan bod. Bayer Leverkusen i Mainz će kasnijom utakmicom kompletirati 18. kolo njemačkog prvenstva.

 Bundesliga, 18. kolo: HSV - Borussia Dortmund 1-5 (Großkreutz 16, Lewandowski 37, 83, Błaszczykowski 58, 76-11m)

Bayer - Mainz (kasnije)