Bundesliga
0

VIDEO / Borussia deklasirala Köln, slavio i Stuttgart

Totalsport
Nogometaši Borussije Dortmund odradili su veliku predstavu u posljednjoj utakmici 27. kola Bundeslige. Kao gosti su deklasirali Köln sa 6-1 i srušili klupski rekord.

Bila je to 11. uzastopna gostujuća utakmica Dortmunđana u kojoj su izbjegli poraz čime su srušili klupski rekord koji je u sezoni 1995/96 postavila generacija koju je trenirao Ottmar Hitzfeld. Ujedno su aktuelni prvaci neporaženi već 21 utakmicu u Bundesligi, a pobjedom u Kölnu su se vratili na pet bodova prednosti pred najbližim pratiteljem Bayernom.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi, Borussijina nedjeljna priča nije krenula prema planu. Milivoje Novakovič je u 13. minuti nadskočio Nevena Subotića i glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Kölna. Gosti su izjednačili u 26. minuti kada je, također glavom, zabio Lukasz Piszczek. Bila je to samo najava još jedne velike utakmice poljskog igrača u dresu "crno-žutih".


FC Cologne 1-0 Borussia Dortmund by fasthighlights-2012

Upravo je Piszczek u drugoj minuti nastavka asistirao Shinjiju Kagawi za 2-1 i bio je to, pokazalo se, početak potopa Solbakkenovih nogometaša. Za vodstvo 3-1 su se pobrinula druga dvojica Poljaka u Borussijinom sastavu. Kagawa je petom proigrao Jakuba Blaszczykowskog, a ovaj je asistirao sunarodnjaku Robertu Lewandowskom za njegov 17. ovosezonski prvenstveni pogodak.


FC Cologne 1-1 Borussia Dortmund by fasthighlights-2012

Preostala su tri gola pala u posljednjih 11 minuta. Najprije su Kagawa i strijelac Ilkay Gündogan odradili dupli pas za 4-1, potom je nadahnuti Piszczek asistirao jednako nadahnutom Kagawi za "peticu", a priču je zaključio Perišić pogotkom s desetak metara nakon dodavanja Gündogana.

Kölnu je ovo bio peti poraz u sedam kola, a zanimljivo posljednji je put sa 6-1 izgubio u augustu 1994. od - Borussije Dortmund.

U drugoj utakmici dana Stuttgart je pobijedio Nürnberg s 1-0 pogotkom Cacaua. Brazilskom je Nijemcu to bio 75. bundesligaški gol za Švabe.

Bundesliga, 27. kolo:

Stuttgart – Nürnberg 1-0 (Cacau 78) Köln – Borussia D. 1-6 (Novakovič 13 / Piszczek 26, Kagawa 47, 80, Lewandowski 52, Gündogan 79, Perišić 84)