Nogomet
0

Borussia (D) možda na vrhu Bundeslige nakon 2624 dana!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U petak nogometaši Kölna i dortmundske Borussije otvaraju 8. kolo njemačke Bundeslige, a Borussia će imati priliku, barem privremeno, zasjesti na vrh tabele

Trenutno je na prvom mjestu Mainz koji je ostvario fantastičnih sedam pobjeda u sedam otvarajućih utakmica. Borussija, pak, ima pobjedu manje, ali su nakon domaćeg poraza od Bayera u prvom kolu upisali šest u nizu. Evo njihove serije pobjeda:

  1. kolo: Stuttgart - Borussia 1-3
  2. kolo: Borussia - Wolfsburg 2-0
  3. kolo: Schalke - Borussia 1-3
  4. kolo: Borussia - Kaiserslautern 5-0
  5. kolo: St. Pauli - Borussia 1-3
  6. kolo: Borussia - Bayern 2-0

Posljednji je put Borussija iz Dortmunda bila na prvom mjestu prije sedam sezona, te će u slučaju pobjede kod Kölna ponovno doći na tron i to nakon - 2624 dana!

Izjednačili bi se s Mainzom (po 21 bod), ali zbog bolje razlike-pogodaka bili bi privremeno vodeći. Dakako, manje od 24 sata kasnije već bi Mainz imao šansu opet stati na vrh, ukoliko ne izgubi domaću utakmicu protiv Hamburga. Time bi pak igrači Thomasa Tuchela srušili svevremenski bundesligaški rekord po broju vezanih pobjeda na startu sezone.

Definitivno je zanimljivo da su "žuto-crni" iz Dortmunda tri utakmice zaredom u gostima, u Bundesligi, dobili sa po 3-1, dok su u tri domaće utakmice ostvarili tri pobjede uz razliku pogodaka 9-0.