Arsene Wenger
0

"Borit ćemo se do samog kraja"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsenalovi nogometaši iščupali su pobjedu u 33. kolu Premiershipa nad Wolverhamptonom (1-0) doslovno u posljednjim sekundama utakmice i tako ostali u utrci za naslov (posljednji su osvojili 2004.).

Uprkos činjenici da su od početka utakmice na Emiratesu "topnici" bili opasnija ekipa i da su stvarali brojne prilike, golman Wolverhamptona Marcus Hahnemann branio je pokušaje Eduarda, Emmanuela Ebouea, Tomaša Rosickog i Samira Nasrija.

Međutim, nije uspio zaustaviti i Nicklasa Bendtnera u četvrtoj minuti sudijske nadoknade i njegov udarac glavom nakon ubacivanja Bacaryja Sagne, pa je tako sastav Arsenea Wengera po ko zna koji put ove sezone došao do slavlja u posljednjim trenucima susreta.

"Borit ćemo se do samog kraja. Igra se još pet kola do kraja i imamo još šansi. Wolverhampton je imao sjajnog golmana i branio se jako dobro tokom cijele utakmice, a činjenica da nismo zabili gol u prvom dijelu dala im je samopouzdanje.

Nakon utakmice u Ligi prvaka sredinom sedmice trebali su nam bodovi kako bismo ostali u borbi za naslov. Moja ekipa nikad ne odustaje i to je pokazala nebrojeno puta ove sezone. Igrači imaju nevjerovatnu mentalnu snagu i želju koja ih tjera prema naprijed. Jedan od razloga zašto postižemo toliko pogodaka u zadnjim minutama je tehnička dominacija", objasnio je Wenger, čija ekipa pet kola prije kraja za vodećim Chelseajem zaostaje tri boda, a za drugoplasiranim Manchester Unitedom tek jedan bod.