Nogomet
23

Boris Vukčević se nakon osam sedmica probudio iz kome

Totalsport
Boris Vukčević
Boris Vukčević
Osam sedmica nakon što je teško stradao u saobraćajnoj nesreći, hrvatski nogometaš Boris Vukčević (22) probudio se iz kome, objavio je njegov klub Hoffenheim.

"Boris je nekoliko sati dnevno pri svijesti i može komunicirati s porodicom. Ljekarski tretmani u rehabilitacijskoj klinici se nastavljaju", stoji u saopćenju njemačkog kluba.

Vukčević je i dalje na odjelu intenzivne njege i posjećuju ga samo članovi najuže porodice. Zbog teških povreda glave, ljekari još uvijek ne žele davati ozbiljnije prognoze o mogućnosti potpunog ozdravljenja mladog nogometaša.

"Iznimno smo sretni što se nastavlja Borisov napredak. Mislimo na njega svaki dan. Jasno je da bismo ga voljeli posjetiti, ali to u ovom trenutku nije primarno. Važnije je da dobije najbolje moguće uvjete za oporavak", izjavio je sportski direktor Hoffenheima Andreas Müller.

Vukčevićevi roditelji Dragan i Sonja također su izrazili sreću zbog sinovog napretka, ali su zamolili javnost da poštuje njegovu privatnost jer je pred njim još uvijek dug put do oporavka.

Bivši mladi njemački reprezentativac rođen u Osijeku stradao je u saobraćajnoj nesreći 28. septembra. Svojim se automobilom zabio u kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. Istraga je pokazala da mu je u trenutku nesreće pozlilo zbog pada šećera u krvi.