Nogomet
63

Bordo momci otputovali u Njemačku: Nadaju se čudu protiv Borussije M'gladbach

E.S.H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Igrači tima sa Koševa su jutros u 9 sati krenuli sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu put Njemačke, tačnije Mönchengladbacha, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu Play off-a UEFA Evropske lige protiv Borussije Mönchengladbach.

Atmosfera u Bordo taboru je odlična, a igrači se potajno nadaju da mogu napraviti čudo i rezultat iz prve utakmice (3:2) preokrenuti u svoju korist.

Ekipi FK Sarajeva se pridružio i Germain Kouadio, nogometaš iz Obale Slonovače koji zbog administrativnih problema nije ranije potpisao ugovor sa ovim timom. Ovaj ofanzivni veznjak pojačat će konkurenciju u Bordo timu poslije reprezentativne pauze.

Na stadionu "Borussia Park" se očekuje oko 50.000 navijača, što može biti otežavajuća okolnost za tim s Koševa, jer nijedan od igrača nije istrčao pred toliku publiku.

Navijači Sarajeva su jučer u poslijepodnevnim satima otputovali u Mönchengladbach. Iako će podrška biti mnogo manja nego na stadionu Asim Ferhatović Hase, očekuje se da će momci pružiti dobar otpor i pokušati nešto napraviti protiv Borussije.

Let iz Sarajeva do Düsseldorf će trajati oko tri sata nakon čega će igrači autobusom otputovati do Mönchengladbacha. Večeras, u terminu odigravanja utakmice, tačnije u 20:45 sati će odraditi posljednji trening pred utakmicu.

Oni koji još uvijek nisu obezbijedili karte, a žele utakmicu gledati sa tribina stadiona "Borussia Park", karte mogu kupiti danas do 14 sati u prostorijama kluba, na adresi Maršala Tita 38b/II (drugi sprat - odjel finansija i računovodstva).

Podsjećamo, u prvoj utakmici doigravanja za Evropsku ligu na Koševu, Borussija je na kraju slavila pobjedu rezultatom 3:2. Bordo momci će sutra pokušati napraviti čudo.