FK Sarajevo - Winterthur 1:3
0

Bordo dres obukao dvostruki najbolji strijelac Turske

Sarajevo-x.com
FK Sarajevo odigrao je prvu pripremnu utakmici na pripremama u Antalyji u kojoj je poražen od švicarskog drugoligaša Winterthura sa 3:1. Jedini strijelac za bordo tim bio je Branislav Arsenijević sa bijele tačke.

Švicarci su poveli već u 8. minuti golom sa bijele tačke, nakon što je golman Dino Hamzić napravio prekršaj u 16-ercu.

Već u 13. minuti Winterthur je poveo sa 2:0, nakon loše reakcije odbrane Sarajeva poslije centaršuta Švicaraca iz kornera.

U 30. minuti protivnici naše ekipe poveli su sa 3:0 i već je bilo jasno da je na pomolu prvi poraz Sarajeva na pripremama u Turskoj.

Do kraja prvog poluvremena Branislav Arsenijević uspio je smanjiti rezultat golom iz penala kojeg je izborio povratnik Emir Obuća. Arsenijević je gol postigao u 45. minuti susreta.

Prema pisanju portala scport.ba, Sarajevo je u drugom vremenu imalo potpunu terensku dominaciju i nekoliko stopostotnih prilika koje nisu uspjeli realizovati.

U 82. minuti u igru je umjesto Alena Avdića ušao Okan Yilmaz. Ovaj igrač trenutno pregovara sa bordo timom, a o kakvom se napadaču radi najbolje govori podatak da je 2001. i 2003. godine bio najbolji strijelac turskog prvenstva.