Prijateljske utakmice
0

Bordeauxu pariški turnir, porazi Chelseaja i Liverpoola

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Bordeauxa osvojili su predsezonski turnir u Parizu, nakon što su u nedjelju svladali Porto s 2-1.

Porto je poveo u 29. minuti golom Brazilca Waltera. Izjednačio je Floyd Ayite u 58. minuti, a pobjedu "žirondincima" donio je branič Michael Ciani golom u 83. minuti.

U drugoj nedjeljnoj utakmici, PSG i Roma odigrali su 1-1. Leandro Greco doveo je Rimljane u vodstvo u 46. minuti, a konačnih 1-1 postavio je Guillaume Hoarau glavom u sudijskoj nadoknadi, za koju su igrači i struko vodstvo "vučice" smatrali da je bila neopravdano preduga, pa su nakon dvoboja okružili francuskog sudiju Stephanea Lannoyja i zasuli ga s prigovorima. Vrlo nezadovoljan bio je i trener Rome Claudio Ranieri.

U subotnjim utakmicama, podsjetimo, PSG je pobijedio Porto s 1-0, a Roma i Bordeaux odigrali su 1-1.

Joe Cole debitovao je solidno za Liverpool koji je na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach izgubio s 1-0 u prijateljskom dvoboju. Pogodak za domaći sastav postigao je Karim Matmour već u 8. minuti nakon velike greške 19-godišnjeg Daniela Ayale.

U Njemačkoj je gostovao i Chelsea, i to na Commerzbank-Areni u Frankfurtu kod Eintrachta, koji ga je savladao s 2-1. U sastav Chelseaja vratili su se engleski reprezentativci, kapiten John Terry koji je zaigrao od početka, te Frank Lampard, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, a u 65. minuti je zabio jedini pogodak za "plave".

Ekipa Carla Ancelottija dvoboj je izgubila zbog velikih propusta u odbrani. Za prvi gol, koji je u 24. minuti zabio Patrick Ochs, krivac je golman Chelseaja Hilario, koji se, u najgorem maniru Davida Jamesa, sasvim nepotrebno upustio u dribling koji je rezultirao izgubljenom loptom i laganim pogotkom. Drugi gol domaćina skrivio je Nemanja Matić koji je povlačio u kaznenom prostoru suparničkog igrača, a s bijele tačke je precizan bio Halil Altintop u 83. minuti.